Składniki:
- około 10/11 ząbków czosnku
- 1,5 litra wody
- kostka warzywna
- 3/4 trójkąciki sera topionego (zwykłego)
- sól, pieprz
- odrobinę tymianku
- olej
- starty ser
Sposób przygotowania:
Czosnek kroimy w drobną kosteczkę i 3/4 z niego smażymy na oleju. Gdy czosnek się zarumieni wrzucamy go do gotującego się bulionu razem z nie podsmażoną częścią. Następnie do zupy dodajemy serek i mieszamy aż się rozpuści. Wtedy zupę przyprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Na sam koniec możemy dodać do niej starkowany ser, który będzie się fajnie ciągnął.
Jeśli chcecie możecie zupę jeść z grzankami albo groszkiem ptysiowym.
Smacznego ;)
vvampir + czosnek = ... nie no ja tam lubię czosnek. Z chęcią wypróbuję
OdpowiedzUsuń♥ www.blog-na-czterech-lapach.blogspot.com
♥ www.oczamichomika.blogspot.com
Nowe posty zapraszam;p
fajny blog ;)
OdpowiedzUsuńnie jestem weganką ale podziwiam ;D
pomysłowo :)
zapraszam do mnie :)
www.bluegirl.bloog.pl
Dzięki ;)
UsuńJa weganką też nie jestem ;P Tylko wegetarianką, ale mniejsza z tym ;D
Na pewno odwiedzę twojego bloga ;))